SEO Danışmanlığı

Organik trafik alarak dijital dünyada daha fazla görünür olabilmek ve yüksek müşteri potansiyeline ulaşmak mümkün. Sizler de SEO danışmanlığı ile organik trafiğinizi artırmayı mı hedefliyorsunuz? Uzman ekibimizle beraber sitenizi analiz ediyor, arama motorları ile uyumlu hale gelmesini sağlayarak potansiyel müşterilerinizin sizi daha kısa sürede bulabilmesini sağlıyoruz. Bunu nasıl mı yapıyoruz? Site hızınızdan anahtar kelime analizinize, içerik iyileştirmelerinden mobil uyumluluğa kadar tüm aşamaları detaylıca inceliyor ve yeni çözümler sunuyoruz. Sizler de sektörünüz fark etmeksizin bizimle iletişime geçin ve hemen teklif alın.

SEO danışmanlığı, arama motorlarında başarı için yenilikçi çözümler ve stratejik yaklaşımların birleşimidir.

Enes Taşçı

Kurucu

SEO Danışmanı Ne İş Yapar?

SEO danışmanlığı, danışmanlık kelimesinin anlamından da anlaşılacağı gibi uzmanlık alanı olan SEO konusunda çeşitli tavsiyeler verme, yeni stratejiler oluşturma ve bunların akabinde direktifler verme hizmetidir. Bu alan üzerinde profesyonelleşen uzmanlar olarak internet sitelerinin arama motorlarında çok daha yüksek sıralamalar elde etmesini ve görünürlüklerini artırmalarını sağlıyoruz.

SEO danışmanlık ajansı olarak geniş bir uzmanlık yelpazesine sahibiz. Fakat tüm bu uzmanlık yelpazemizin tek bir ortak noktası var ve bu da Google’daki mevcut sıralamaları artırmak ve mükemmel bir görünürlük oranı sağlamaktır. Bunun için sitenizi detaylı bir şekilde analiz ediyor, sonrasında da optimize çalışmaları gerçekleştirerek sitenin trafik çekmesini, dönüşüm oranlarının artırılmasını hedefliyoruz.

Bu kapsamda yalnızca Google üzerinde değil, aynı zamanda sosyal medya platformları üzerinde de etkinlik göstererek analitik, stratejik ve entegre bir düşünme yaklaşımının bir arada tutulması için çaba sarf ediyoruz.

Kurumsal SEO Danışmanlığı Hizmet Kapsamı

Kurumsal SEO danışmanlığı hizmetimizle sitenizin arama motorlarındaki başarısını direkt olarak etkileyen kritik bir görevi üstlenmekteyiz. Bu çalışmalarımız kapsamında Google, Yandex gibi arama motorlarındaki mevcut sıralamalarınızı bir üst noktaya taşırken bunun yanında trafik ve dönüşüm oranlarınızın da artırılması için çaba sarf ediyoruz. Peki, bu kapsamda görev ve sorumluluklarımız nelerdir? Bizler SEO danışmanı olarak ne iş yapıyoruz?

 
  • İnternet sitenizin içeriğini ve yapısını genel anlamda inceleyip değerlendirerek çeşitli iyileştirme önerilerinde bulunuyoruz.
  • Hedeflerinize yönelik olan anahtar kelimelerinizi araştırıyor ve bunları belirlediğimiz SEO stratejilerinde kullanıyoruz.
  • Rakiplerinizin SEO faaliyetlerini değerlendirerek detaylı bir değerlendirme gerçekleştiriyoruz.
  • Reklam kampanyalarınızı oluşturuyor ve bunları yüksek performans için takip ediyor, yönetiyoruz.
  • Google Analytics gibi araçları kullanarak internet sitenizin performansını inceliyor, çeşitli raporlamalar sunuyoruz.

 

Bu ve bunun gibi daha birçok göre, Google SEO danışmanı olarak sizlere sunulan hizmetlerimizdendir.

SEO Danışmanlığı Almanın Faydaları Nelerdir?

Danışmanlık almanın günümüzde birçok faydası bulunmaktadır. Profesyoneller tarafından yapıldığında, internet sitenize daha fazla trafik çekilecek ve dönüşüm oranlarınız, bununla beraber de kazançlarınız artacaktır.

Hedeflenmiş Trafik Elde Edersiniz

Oluşturulan içerikler SEO tabanlı bir strateji ile planlanırsa, hedeflemiş olduğunuz kitlelere çok daha rahat bir şekilde ulaşabilirsiniz. SEO danışmanlığımızı alarak, yazım tarzınızın çok daha tutarlı olmasını sağlayacak ve şirketinizin kapsadığı tüm alanlarda içeriklere sahip olacaksınız. Bu yaklaşımınızla beraber internet kullanıcıları içerisinde de alanınızda bir uzman olarak tanınabileceksiniz. Tüm hedefleme çalışmaları ile beraber hedeflenmiş trafiğiniz de artış gösterecektir.

Enes Taşcı’dan SEO danışmanlığı almanın faydalarını şu şekilde açıklayabiliriz:

SEO Görünürlüğünüzü Arttırır

SEO çalışmaları, çevrimiçi pazarlardaki görünürlüğünüzü önemli seviyelerde artırmaktadır. Günümüzde yapılan birçok alışveriş ve araştırma internet üzerinden yapılıyor. İşinizin ya da markanızın anahtar kelimelerini araştırarak bu yönde çalışmalar gerçekleştirmek, hizmetlerinizin ya da ürünlerinizin çok daha fazla insanın karşısına çıkmasını sağlayabilmektedir.

Bu çalışmalar sayesinde çevrimiçi varlığınız güçlenecek ve hedef kitleniz tarafından çok daha basit bir şekilde bulunabileceksiniz.

Dönüşüm Oranlarınız Arttırılır


Yapılan çalışmalar içerisinde, direkt olarak hedeflediğimiz kitlelere yönelik anahtar kelimelerin bulunması sebebiyle dönüşüm oranlarımızda da artışlar görülür. Optimize edilmiş hizmet sayfaları ve ürünler, Google tarafından sevilen ve yüksek sıralamalara aday olan sayfalardır. SEO danışmanlığı sayesinde bu sıralamalara erişerek sizler de dönüşüm oranlarınızda artışlar yakalayabilirsiniz.


Kullanıcı Deneyimi Geliştirilir


SEO çalışması için optimize edilen, stratejiler ile geliştirilen bir site, kullanıcıların arama motorları üzerinde aramış olduğu bilgiyi sunar ve bu durum sayesinde kullanıcı deneyimi olumlu yönde etkiler. Eğer bir kullanıcı, salonundaki mobilyaları değiştirmek için arama yapıyorsa,  koltuk takımları araması sonrasında reklamların altında göreceği organik arama sonuçlarında SEO yapılmış siteler ile karşılaşacaktır. Bununla beraber, buna yönelik yazılan blog yazıları da yine kullanıcıların merak ettiği sorulara cevap verecek ve siteye kullanıcı aktarımı gerçekleştirecektir. Bu sebeple kullanıcı deneyiminin geliştirilmesi, kullanıcıya yönelik içeriklerin zenginleştirilmesi büyük önem arz etmektedir.

SEO Danışmanının Sahip Olması Gereken Özellikler

Kurumsal SEO danışmanlığı yapan kişilerin birçok alanda bilgi sahibi olması ve sektör içerisindeki başarısı için kritik nitelikteki belirli özelliklere sahip olması gerekir. Peki, SEO danışmanının sahip olması gereken özellikler nelerdir?

SEO Tekniklerine Hakim Olmalı

İyi Bir SEO Uzmanı organik büyüme için gereken tüm SEO tekniklerine hakim olmalı. Bu sitelerin yükselişi için en önemli konulardan biridir.

İçerik Yazma Yetenekleri Bulunmalı

Yapılan SEO çalışması içerisinde her anahtar kelimeyi kullanmak yerine belirli anahtar kelimeleri tercih etmek, sonuca giden yolda büyük önem taşımaktadır.

Trendleri Yakın Takip Etmeli

Sürekli değişen bir SEO yapısının olması, güncel trendleri ve algoritma güncellemelerini takip etmeyi de zorunlu kılar. SEO danışmanı, güncel trendleri takip etmelidir.

Web Geliştirme Yeteneklerine Sahip Olmalı

Kodlaması iyi yapılmış bir internet sitesi, sayfalarının hızlı yüklenebilmesini de sağlar. Bunun yanında, kod yapısı sayesinde düşük performans gösterme gibi durumlar ile de karşılaşılmaz .

Analitik Yeteneklere Sahip Olmalı

Danışmanlar olarak Google Arama Konsolu, Google Analytics, trafik izleme yazılımları, anahtar kelime öneri araçları ve backlink analiz yazılımlarında uzman olmalı ve bunları aktif olarak kullanmalıyız.

Problem Çözme Yetenekleri Olmalı

SEO süreçleri içerisinde karşılaşılan problemleri teşhis etmeli ve bu problemlere çözüm üretebilme yeteneğine sahip olmalıdır.

SEO Danışmanlığı Kazançları Ne Kadardır?

SEO danışmanlığı yaparak elde edilen aylık kazançların 2024 yılı itibariyle net bir rakamı yoktur. Fakat farklı kaynaklar ile elde edilen bilgilerde görüldüğü üzere SEO danışmanlarının aylık ortalama kazançları 49.900 TL’dir. Günümüzde paylaşılmakta olan en düşük rakamlar ise yine 39.900 TL iken, en yüksek maaş açıklaması ise 122.300 TL’dir. Danışmanların çalışmış olduğu şirket, almış olduğu freelancer çalışmalar ve yürüttüğü projelere göre elbette bu kazanç oranları da değişiklik gösterecektir.

SEO Danışmanları Okul Okumalı mıdır?

SEO danışmanlığı yapabilmek için resmi olarak bir eğitim alma zorunluluğu bulunmamaktadır. Bunun yanında, günümüzde verilen bazı eğitimler ve alınan çeşitli sertifikalara size bu süreçte yardımcı olabilir. Ancak tüm bunların haricinde, belirli bir deneyime sahip olmak ve çeşitli sektörlere hakim olarak bu sektörler içerisinde çalışma yapmış olmak en önemli unsurlardandır. Analitik düşünme ve problem çözme yetilerinizi geliştirecek denemeler yaparak kendinizi geliştirebilir ve sertifika, eğitim gereksinimi duymadan SEO danışmanlığına sizler de adım atabilirsiniz.

SEO Danışmanlığı Kapsamında Sıkça Sorulan Sorular

Kurumsal SEO danışmanlığı, çalıştığı marka ve firma üzerinde birden çok göreve sahiptir. Bu görevler, çalışmanın sonucunda olumlu sonuçlar alabilmeyi ve trafikte, dönüşüm oranlarında artı değerler görebilmeyi amaçlar. Bu sebeple de iş içerisinde deneyim sahibi olan SEO uzmanları, danışmanlık verdikleri markalarda doğru direktifler vererek üzerine düşen görevleri yerine getirmelidir. Peki, SEO danışmanının yerine getirmekle yükümlü olduğu görevleri nelerdir?

Kurumsal SEO danışmanı, Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) konusunda uzmanlaşmış kişinin, web sitelerin performanslarını ve internetteki görünürlüklerini artırarak çalıştığı müşterilerinin ürün veya hizmet satışlarını artırmalarını sağlar. SEO stratejileri geliştirerek site içinde, site dışında ve teknik olarak SEO odaklı çalışmalar yapar. Kurumsal SEO danışmanı, kurumuzun için sadece strateji geliştirerek yapmanız gerekenleri size söyleyebileceği gibi, kendisi de bu stratejileri uygulayarak çalışmaları sizin için yapabilir.

Danışmanlık veren kişi veya kurum, şirketlerin veya markaların internete yansıyan yüzlerini temsil eder. Marka veya şirketinizle ilgili, arama motorlarında yer alan verilerin düzenlenmesi ile oluşturulması ve hatalarının giderilmesini profesyonel şekilde üstlenir. Bu doğrultuda markayı bilinçli bir şekilde yönlendirir. Marka bilinirliğini ve ürün/hizmet satışlarını artırmak için sitenin arama motorlarında en üst sayfaya ve sıraya çıkmasını sağlamak, SEO danışmanının en temeldeki hedefidir.

Kurumsal SEO danışmanı, temelde 2 ana teknik SEO hizmetini verir;

Site içi SEO hizmeti kapsamında, kuruma ait web sitesinin tüm içeriksel ve teknik alt yapısı detaylıca incelenir. Arama motorlarındaki bulunduğu mevcut konum tespit edilir ve SEO uyumlu bir altyapı için yapılması gereken şeyler çıkarılır. Sitenin link haritası çıkarılarak, bozuk, hatalı ve tekrar eden sayfaların kontrolü yapılır, düzeltilmesi sağlanır. URL’ler, kategoriler, etiketler ve başlıklar düzenlenir.

Site dışı SEO kapsamında ise, kuruma ait web sitesinin sosyal medya hesapları ve forumların bağlantıları düzenlenir. Backlink (referans) bağlantı ve paylaşımlarına ilişkin düzenlemeler yapılır.

Aynı zamanda danışman, rakip analizi gibi istatistiksel çalışmaları da marka için gerçekleştirir. Site içi SEO çalışması kapsamında yapacağı analizler sonrasında hazırlanması gereken SEO odaklı içeriklerin ve görsellerin, SEO stratejisi çerçevesinde belirlenmesi işi de bu kapsamdadır.

Her bir web sitesinin ve projenin özel bir yapısı olmasından dolayı, projeye özel bir çalışma yapılması son derece önemli. Başarılı bir SEO danışmanı, proje için gereken analizler neticesinde en doğru çalışma planını oluşturarak çalışmalarına başlar. Size özel bir SEO Danışmanlığı hizmeti için, benimle iletişime geçerek sektörünüze özel SEO stratejinizi belirlemeye hemen başlayabiliriz. Unutmayın! Profesyonel bir SEO danışmanı, arama motoru optimizasyonu için her şeydir.

Profesyonel bir kurumsal SEO danışmanlığı sağlayan kişi ve kurumlar ile çalışmak, markanızın web sitesinin, ziyaretçiler ve arama motoru botları için kullanışlı hale gelmesini sağlayarak performansını artırmayı sağlar. Bu performansa yönelik tüm çalışmalar eksiksiz ve en profesyonel şekilde yapılsa dahi, sıralama sonuçlarındaki değişimde belirleyici faktör Google’ın yaklaşımıdır. Bu sebeple, kurumsal SEO danışmanlığındaki başarı ölçütü arama motorundaki sıralama garantisi değil, iyileşme ve organik büyüme garantisidir.

Profesyonel bir SEO danışmanlığı veren kurum, müşterilerine hizmet verdiği süreçte ve hizmet sonlanırken pek çok kez raporlama yapar. Bu raporlamalardan yola çıkarak şirketler, web sitelerinin çalışma kapsamında ne kadar ilerleme kaydettiklerini görebilirler. Yapılan raporlamalar dahilinde nasıl bir sonuç alındığını görmek adına sıralama sonucu, trafik oran artışı, anahtar kelime etkileşim düzeyleri gibi kritik metrikler kurumsal SEO danışmanı tarafından müşterilere sunulur.

Başarı Hikayeleri

4
Alitel Mobilya Başarı Hikayesi
Alitel Mobilya Başarı Hikayesi Neler Yaptık? Kategori içeriği eksik olan...
cropped-burak-jant-1
Burak Jant Başarı Hikayesi
Burak Jant Başarı Hikayesi Neler Yaptık? Kategori içeriği eksik olan tüm...
1
Birebir Villa Başarı Hikayesi
Birebir Villa Başarı Hikayesi Neler Yaptık? Geçersiz veri öğeleri incelendi...

Sertifikalarım

SEO Danışmanlığı Teklifi Al

Hızlı ve ücretsiz bir teklif almak için formu doldurun, sizinle en kısa sürede iletişime geçelim!

İletişim

Adres

Çalışma Saatleri